Home Mute vaļā Šī vecā māja maksā 900 tūkstošus eiro. Tu nespēsi iedomāties kāpēc

Šī vecā māja maksā 900 tūkstošus eiro. Tu nespēsi iedomāties kāpēc

597
0
SHARE

 

Pirmajā acu uzmetienā – maza, veca, necila mājiņa. Bet šī ēka, kas atrodas Anglijas dienvidos Ibtorpas ciemā Hempšīrā, patiesībā slēpj lielu pārsteigumu un to iespējams iegādāties par 900 000 eiro, vēsta britu mediji.

 

Šo 1920. gadā celto mājiņu iegādājās un pārveidoja inženieris Džeimss Karters un viņa dzīvesbiedre TV producente Džordžīna Vilsona. 2011. gadā pāris meklēja zemi, lai uzceltu māju un, kad ieraudzīja šo īpašumu, nolēma, iedvesmojoties no celtnēm savā dzimtajā Austrālijā, papildināt esošo, nevis sākt būvniecību no nulles. Viņi iegādājās šo īpašumu par aptuveni 450 000 eiro.

Pāris iztērēja aptuveni 170 tūkstošus eiro, lai pārveidotu mājiņu par skaistiem četru guļamistabu apartamentiem. Jaunajā piebūvē ir atvērta plānojuma virtuve, dzīvojamā un ēdamistaba, saimniecības telpa un vannas istaba. Mājā no jauna tika ievilkta arī elektrība un pilnībā atjaunota santehnika. Mājas piebūve no ielas nav redzama.

Viņi arī atjaunoja un paplašināja garāžu un ierīkoja tajā papildus viesu istabu ar privātu vannas istabu un atsevišķu verandu. Mājoklī ir arī gaisa siltumsūknis un zemgrīdas apkure.

Tā kā Ibtorpā ir ļoti skaista daba, abas piebūves veidotas ar lieliem logiem, atvelkamām 3 m platām salokāmajām durvīm, kas paver iespējas uz brīnišķīgu skatu un to lieveņi savienoti ar pagalmu.

Džordžīna atklāja: “Cilvēki bija pārsteigti, kad mēs paveicām ko tādu, jo pārsvarā visi uzskatīja, ka šajā vietā atliek vienīgi nojaukt veco māju un sākt celt vietā jaunu no nulles. Šī ir aizsargājama teritorija, tāpēc pilsētas padome bija apmierināta ar to, ka mēs atstājām vecās ēkas fasādi, lai gan tās aizmugure izmainījās pilnībā. Mums pašiem arī patika fasāde un ļoti patīk tas, ka mājas pagarinājumu nevar redzēt no ceļa. Te vecais tiek apvienots ar mūsdienīgo.”

Džeimijs Armstrongs, nekustamo īpašumu aģents un nekustamo īpašumu firmas “Evans & Partridge” direktors,  teica: “Tāda sajūta, ka te ir laika mašīnas radītas pārmaiņa. Oriģinālās ieejas durvis ieved pa koridoru uz skaistu dzīvojamo zonu ar pasakainu skatu, kas paveras aiz stiklotās sienu, uz Borna aleju.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here